Nousepa luontoni lovesta

Syntyni syvästä maasta
Havun alta haltijani

Sammalista saattajani
Ison luonto, emon luonto
Oman luontoni lisäksi!

(omat sanat Suomen Kansan Vanhat Runot -kokoelman pohjalta)


 

Nouse luonnon! toiminnassa yhdistyvät itämerensuomalainen perinneviisaus ja tämän päivän ekologinen tietoisuus.

 


Olen Kaisa Naukkarinen, Nouse luonnon! "emo", monialainen taiteilija, opettaja ja ympäristöaktivisti. Olen perehtynyt itämerensuomalaiseen kansanperinteeseen ja mytologiaan, luonnonmukaiseen elämäntapaan, runolauluihin ja itkuvirsiin sekä tunne- ja kehotyöskentelyyn monipuolisesti vuodesta 2009. Nykyisen kaltaista opetustyötä olen tehnyt vuodesta 2016. Sitä ennen työskentelin mm. luonto-ohjaajana ja luovien menetelmien opettajana.
 

Työssäni ei ole tarkoituksena yrittää sellaisenaan palauttaa mitään tiettyä vanhaa perinnettä, vaan muistaa, että elämme samaa luontoa kuin esivanhempammekin. Sitä kautta voimme löytää tapoja, jotka toimivat ja hengittävät myös tässä ajassa. Voimme punoa uusia perinteitä, joiden perustana on kuuluminen paljon laajempaan elonyhteisöön. Kuljemme täällä sukupolvien ketjussa ja osallistumme suureen olemassaolon juhlaan yhdessä kaiken muun luonnon kanssa.

Järjestämieni kurssien aiheina ovat mm. kalevalamittaiset runolaulut, sukupuutyöskentely sekä vuodenkiertoon liittyvät juhlat. Lisäksi järjestän ohjattuja luontoretkiä, luontoyhteyskursseja ja -koulutuksia sekä kirjoitan tilauksesta kalevalamittaisia runoja eri tarpeisiin. Toimin myös syväekologisen kulttuurilehti Elonkehän päätoimittajana.


Löydät ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista Ajankohtaista-sivulta sekä Facebook-sivultani. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse: kaisanau(at)gmail.com

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now